keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Aurinkoinen Mimicon

On se Mikaeli vaan hieno paikka!
Mimicon oli ja meni mutta sää jäi. Aurinkoa, aurinkoa ja hiukan lisää aurinkoa jotta ei vahingossakaan tulisi kylmä ja olisi helppoa ottaa ulkona kuvia ilman että silmät ovat kiinni. Mimicon on tunnelmaltaan aina todella rento ja mukava, vaikka pienempi coni onkin, siksi oli kiva palata tänä vuonna takaisin Mikaelin upeisiin maisemiin :) Emme saaneet valitettavasti koulujuttujen takia Harua ja Paronia valmiiksi, mutta Desuun ne sitten ilmestyvät, lupaamme sen käsi sydämellä! Vanhat cossit kuitenkin päätimme vetäistä yllemme ja photoshootata ennen hyllyttämistä. Kierrättäminen kunniaan! :D

Perjantaina Bardiel saapui meille ja siinä oli sitten, lähinnä Punumin puolelta, viime hetken paniikkia cosseista. Lauantaimme alkoi automatkalla conipaikalle ja siellä päässä odotti PS3:n viritys, kirpparitavaroiden vienti ja cossien päälle laittaminen. Pelit oli siirretty Mikaelin kolmanteen kerrokseen, mikä oli ihan hyvä paikka, sillä parvekkeen oven avattua siellä kiersi ilma mukavasti. Tanssi- ja rytmipelit puuttuivat yhtä lukuunottamatta! (sillä toin itse ainoan paikalla olleen rytmipelin, Project Divan) Tiedä sitten miksi loput pelit puuttuivat jos kerran asia oli Mimiconin twiitin perusteella sovittu. Noh, parempi yksi jota voi kokeilla kun ei mitään.

Kävimme kuuntelemassa cosplay-kisaajille tarkoitetun vinkkiluennon, joka kertoi kisaamisesta ja muusta siihen liittyvästä. Se oli ihan hyvä ja avartava luento, varsinkin jos kisaamaan aikoo lähteä. Itse ainakin ajattelin sitten joskus ottaa ihan oikeasti osaa kilpailuun, ettei jää Hall Cosplay ainoaksi kokeiluksi sillä saralla.
Hyvää infoa tuli paljon, etenkin
heille jotka eivät ole vielä kisanneet :) -Punumi
Lauantain cosseina oli Magic Knight Rayerthista Hikaru ja Fuu ja ihanainen Bardiel oli kuvaajana. Paikkoja etsiskellessä meni aina hiukkasen aikaa, mutta mukavia maisemia ainakin oli paikka pullollaan. Huomasin kylläkin itse sen, että jos kamera osoittaa itseäni niin irvistelen kuin mikäkin idiootti, joten kuvista nyt tuli sitten luokkaa A+. Voisiko joku pitää joskus luennon poseeraamisesta ja ilmeiden tekemisestä? Ihan vaan siksi että osaisin edes joskus hymyillä nätisti enkä väännellä vain naamaani ;_; 
Miullekin kävisi sellainen luento, mieluummin tosin työpaja, jossa voisi kokeilla poseeraamista yms. käytännössä :D Näitäkin varmaan on ollut, mutta jotenkin ovat sitten menneet ohi silmän...
-Punumi
Lisää photoshoot-kuvia tulossa tulevissa postauksissa :)
Aika meni todella sukkelasti kuvatessa ja itselleni tuli niin kuuma että jouduin ottamaan cossin pois. Kauluspaita ja takki eivät ole fiksuin valinta kun lämpötila lähenee +18 astetta. Kuvailun jälkeen kello alkoi jo olla niin paljon että menimme katsomaan Cosplaykisoja. Yksilökisassa kisaajia oli muutama enemmän kuin viime vuonna. Cosplayn Huipulle- kisassa oli saman verran kuin viime vuonna. Puvut olivat hienoja, se on pakko myöntää! Taso senkun nousee :) Varsinkin Cosplayn Huipulle oli mukavaa seurata, sillä ihmiset keksivät käyttää vaikka mitä cosseissaan. Toyota gijinka oli aivan uskomattoman upea! Ensimmäinen reaktio oli vain; wau. Kivat perävalot oli :------D (Joo, lopetan tämän tähän ettei kukaan saa traumoja) 

Yksilökisaajat
Haastekisaajat
Pidimme hiukan taukoa ennen Animen Hyvät ja Huonot Uutiset 2 paneelia (ohjelmassa vain nimellä animepaneeli). Paneelia oli hauska seurata, sillä ihmisten mielipiteitä on hauskaa kuunnella. Mielipiteet saivat usein nauramaan ja siellä oli paljon uutisia joista en itse aiemmin tiennyt. Ei sillä että seuraisin uutisia, olivat ne sitten normaalit uutiset tai Japani-aiheisia.

Lauantai päättyi omalta osaltamme paneeliin ja matkaan kotiin. Paikalle ei voinut jäädä hengaamaan pitkäksi aikaa kun kotiin on tunnin ja puolen ajomatka ja seuraavana aamuna herätys kello 6. 

Sunnuntai alkoi photoshoottauksella, itse olin Sakura Card Captor Sakurasta ja Punumi oli Yukiko Persona 4:stä. Alunperin olimme ajatelleet mennä katsomaan Cosplaydeitin, mutta keli oli liian hyvä että olisimme jaksaneet pysyä sisällä. Cosplaydeitti oli myös peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi, juontajakin taisi puuttua. Saimme kuitenkin sinä aikana hyvin otettua kuvia ennen pahinta kuumuusaaltoa.
Kuvauksien kuvaaminen on parasta :--D -Punumi
Hengasimme suurimman ajan päivästä, sillä ohjelma ei tällä kertaa napannut. Vietimme varmaan tunnin Yukiconin pöydän luona vain rupattelemassa niitä ja näitä, kunnes kello alkoi lähennellä kahta. Kävin itse vaihtamassa cossin pois ja sitten olikin jo esityskilpailun vuoro. Esityskilpailussa oli vähäinen määrä esityksiä, mutta onneksi niitä oli! Yukiconissa ja Frostissa harmitti se, ettei esityskilpailua ollut. Bleach -duuon esitys oli hauska, vaikkakin aluksi ainakin itse luulin että kyseessä olisi normaali yaoi-esitys (joista en itse niinkään välitä). Toteamukseni oli kuitenkin väärä, ja sain monien muiden tavoin makeat naurut esityksen aikana. Viimeinen esitys oli jotain mitä en odottanut. Sitä ei voinut ennustaa. Kaunista oli, hyvä te! :-D
Top-3 oli todellakin paikkansa ansainnut, onneksi olkoon voittajille! :) Ilo katsella esityksiä, joihin on panostettu ja jotka ovat viihdyttäviä monella tasolla.
-Punumi  

Esityskilpailun jälkeen jäimme kytistelemään milloin kello osuisi 4 jotta saisin kirpparikamat kerättyä ja Project Divan kasaan. Emme voineet jäädä päättäjäisiin, sillä Bardiel olisi muuten myöhästynyt junasta. Oli siinä tilanteessa itse kukin jo rättiväsynyt ja valmis päättämään viikonloppunsa.

Seuraavalla kerralla varmaan Desu -raporttia tiedossa tai photoshoot-kuvia ellei jaksa päivittää cossien tekemistä (unohdan itse aina ottaa kuvia kun teen jotain! ;_;) .
Se on Adios! Until next time!
~Lazuliz 

Kuvia Mimiconista löytyy dropbox-kansiosta, linkin löydätte TÄSTÄ
-Punumi