tiistai 21. toukokuuta 2013

Korva siellä toinen täällä

Hei kaikille! Eli jos otsikosta ei ihan auennut niin Mimiconin raportti olisi nyt luvassa.

Mikaelin edustalla otettu kuva.
 (ps. Punpun otti kuvan samaan aikaan kun ilmeeni oli kuin Pölhö Kustaa Kolmannella)
Huomatkaa taiteellinen kuvakulma! -Punpun
18-19.5 oli Mikkelissä ensimmäistä (mutta toivottavasti ei viimeistä) kertaa Mimicon. Kongressitalo Mikaeli oli kyllä hulppea paikka pitää con, sillä maisemat olivat mahtavat. Tähän aikaan vuodesta kaikki on jo vihreänä, eikä sääkään ollut liian kylmä tai kuuma. Sunnuntaina oli hiukkasen hiostava, mutta se johtui edellisen yön ukkosista.
Emme cossanneet tällä kertaa mitään, en saanut Roronaa koulukiireiden ja muiden kiireiden takia valmiiksi, joten sen puvun ensiesiintyminen on siirretty Traconiin. Varmaa on että puku jossain vaiheessa tulee, koska kankaat ja muut on jo ostettu. Oli yllättävän kivaa olla kerrankin conissa ilman asua, pääsi kuvaamaan ihmisiä ja ehti käydä ohjelmissa yms. 
-Punpun

Kuten jo mainitsin, maisemat olivat silmiä hiveleviä. 

Lauantai alkoi mukavasti kun veimme Punpunin kanssa tavaraa Mimikirppikselle ja laitoimme pystyyn PS3:sen. Siinä oli parisen tuntia aikaa ennen Juha Paanasen haastattelua, joten lähdimme kulkemaan ulos katsastamaan hiukan aluetta ja metsästämään cossaajia.
Kuvia voi pyytää myös s-postin kautta, ovat myös laadukkaampia kuin nämä photobucketin versiot. Voimme lähettää kaikki kuvat jotka otimme, tässä nyt vain muutama esillä :) tänne vaan viestiä: pauchu91(miumau)gmail.com
-Punpun

Rapunzel ja Flynn - Tangled

Ichigo, Rukia, Grimmjow - Bleach
Ho-oh - Pokemon
Lugia ja Ho-oh - Pokemon
Amaterasu ja Shiranui - Ôkami
Reimu ja Kogasa - Touhou Project
Kyoko Suomi - Time Stranger Kyoko
Gaikotsu (tekijän fursona)
Juha Paanasen haastattelu alkoikin sitten jo tuota pikaa ja kiirehdimme sinne. Vaikka Paananen sanoikin ettei anna ääninäytteitä ellei sellainen fiilis sitten satu päälle, niin itse kuulin hänen äänessään joitain Brockmaisia vivahteita. Kuin olisi vanhempi Brock ollut siellä lavalla puhumassa. Spooky. Mutta haastattelu oli oli hyvä, vaikken itse ollut kysymyksiä lähettänytkään niin aika paljolti tuli tietoa ääninäyttelijän työstä, kuinka sellaiseksi pääsee ja satunnaista triviaa siitä ketä Paananen on ääninäytellyt. Osa rooleista tuli yllätyksenä, mutta osan tiesin jo etukäteen.

Kymmenestä kuvasta ainut joka ei ollu tärähtänyt. Unohtui käyttää salamaa, hups!

Myyntipöytiäkin löytyi, vaikka harmillisesti hyvin moni pääkaupunkiseudun kaupoista ei tullut. Ymmärrän tämän heidänkin kannaltaa kyllä. Itse en tällä kertaa ostanut mitään, hyvin harvoin mitään conista ostan muutenkin, joten ei tullut yllätyksenä.


Toisessa kerroksessa oli myyntipöytien lisäksi BUTLEREITA MimiCafe. Ei tullut tällä kertaa kokeiltua, mutta jos sitten ensivuonna on con uudestaan niin voisin mennä. Syötävien listalla voisi ehkä silloin olla jotain minkä näin nirso ihminen kelpuuttaa.
Mimicafe oli jokseenkin täynnä koko ajan, ainakin miun lempibutlerin osalta :x ei siinä sitten jaksanut jonotella... Mutta ehdottomasti kahvilatoimintaa ensi vuodeksi myös, butlerit oli tosi iso plussa
- Punpun

Kaikki normicossikisan osallistujat

Gotta Gijinka 'em all! -kilpailun osallistujat
Emme kovin pitkälle ehtineet pötkiä Paanasen haastattelun jälkeen, sillä sitten oli perinteinen Cosplaykilpailu ja Cosplayn Huipulle; Gotta Gijinka 'em All. Cosplayn Huipulle oli mielestäni hyvä idea. Vähän kuin Muodin Huipulle, mutta cossaajille suunnattuna. Me Likes! Hiukan enemmän haastetta peliin (ja ihan kuin siinä itse puvun tekemisessä ilman kommervenkkejä ei olisi haastetta). Oli hyvin mielenkiintoista nähdä miten ihmiset olivat käyttäneet annettua aihetta asuunsa, mikä oli tällä kertaa kertakäyttöastiat. 
Viikkoa ennen ilmoittautumisen loppua keksin itselleni hahmon, josta gijinkan olisin halunnut väkertää, mutta aikaa mm. peruukin hankkimiseen oli liian vähän... Toivottavasti olisi samantapainen ensi vuonnakin, gijinkoja niin harvoin löytyy kisoista (enkä edes tiedä onko niiden teko tavallisissa kilpailuissa edes sallittua o.o). Cossikilpailun osallistujia oli vähän, mutta oli paljon hienoja asuja. Omat voittajasuosikkini eivät voittaneet kummassakaan kategoriassa, itse cosplay-kilpailussa suosikkini ei päässyt edes palkintosijoille.. :/ Ei olisi minusta kai tuomariksi, kun kerta näin "väärin" arvioin näitä :--D
-Punpun

Kilpailun jälkeen lähdimme metsästämään kaupungilta syötävää ja hukkasimme samalla ajantajun. Tarkoituksena oli mennä katsomaan Animeskenen hyvät ja huonot uutiset alusta asti, mutta menimme vasta kun ohjelma oli jo puolessa välissä. Itselleni ei irronnut kauheasti asiaa tuosta, sillä en ole perehtynyt tarkemmin siihen mitä on meneillään animeskenessä. Kuunteli sitten puoliksi tietämättömänä siinä joitakin juttuja, mutta joihinkin asioihin olin jo oman kantani valinnut. Idea oli kyllä hyvä, sillä tv:ssä on monia ohjelmia joita voisi soveltaa con ohjelmistoon.
Joo, harmittaa ettei nähnyt tuota alusta! Vaikutti niin hyvältä ohjelmalta! Anteeksi Pake-san :(
- Punpun


Sunnuntai alkoi sitten Cosplaydeitillä. Pieniä teknisiä ongelmia löytyi, koska kuuluvuus oli hiukan huono. Cosplaydeitti alkaa olla melkein aikansa elänyttä touhua, elleivät mukaan menneet ihmiset tee siitä hauskaa. Nauroin eniten viimeisessä osiossa, muissa hiukkasen vähemmän.

Mega Man - Mega Man
Kirito - Sword Art Online
Ennen I can haz neko?- luentoa löytyi vielä pari cossia joita ei ollut lauantaina nähty. Muuten sunnuntaina tuli otettua todella vähän kuvia, kun ei paikalla tullut oltua neljää tuntia pidempää, josta pari tuntia menikin ohjelmien parissa...
Olisin vielä muutamista cosseista halunnut ottaa kuvia, mutta aika loppui kesken! Pyörikää kullat enemmän ulkona niin tulee hienoja kuvia ja kuvaajien on helppo löytää teidät ;)
-Punpun

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Eli luentoa kissa-animeista. Itse olen hyvin kissarakas ihminen, joten oli myös mukavaa kuulla juttua kissoista animessa. Kuruneko tuli uutena tuttavuutena esiin ja se myös jäi hyvin mieleen. Harmillisen vähän kuitenkin noita animeita löytyy, suurin osa kissoita ovat jotain sidekickejä tai kissatyttöjä. Luennolla katsottiin paljon jaksoja sarjoista, ja melkeinpä kaikki jaksot olivat sitä 3min luokkaa, joten ei ehtinyt tulla tylsää missään vaiheessa.
Kuruneko! Katsokaa sitä ihmiset! Mie olen nyt jo koukussa!
-Punpun

Luennon jälkeen mietimme mitä tekisimme, sillä ajattelimme kuitenkin mennä päättäjäiset seuraamaan. Kiertelimme jonkun aikaa ja sitten päädyimme katsomaan Hopeanuoli-kisashowta. Ei oikein ollut omaan makuun, sillä tehtävät olivat aika randomeja. Pelkkä tietokilpailu olisi ehkä ollut parempi vaihtoehto.

Päättäjäiset olivat lyhyet ja ytimekkäät. Jäi kyllä sellainen fiilis conista, että voisin uudestaankin mennä jos tulee, sillä Mikkeli ei ole hirvittävän kaukana ja paikka oli mahtava. Kävin katsomassa enemmän ohjelmaa kuin mitä kävin Frostbitessa katsomassa, vaikka siellä ohjelmaa tuntui olevan todella paljon.
Minustakin Mimicon oli onnistunut, vaikka olikin hyvin pieni con. Ensi vuonna toivottavasti tulee vielä enemmän ohjelmaa ja ehkäpä sitä uskaltautuisi jo itsekin pitämään jotain ohjelmaa tai ottamaan osaa kisaan. Ei olisi niin hirmuisen isot paineet luennoida tai kisailla vähän pienemmässä conissa. Tästä on hyvä jatkaa!
-Punpun

torstai 16. toukokuuta 2013

Konohana Sakuya WIP osa 2

Täällä taas! Elikkäs, en ala hahmoa uudelleen esittelemään enää, löytyy WIP osa ykkösestä.



Naulaaminen ja liimaus alkoi ja voin sanoa että kuumaliimaa söi ihan mukavasti. Tuota tehdessä piti aina vähän väliä nousta ja katsoa oliko jokainen osa kohdallaan, maasta sitä ei nähnyt hirvittävän hyvin.


Ja tuolta se sitten kokonaisena näyttää. Voin jo tässä vaiheessa sanoa että se on iso ja se on painava. Enkä ihmettelisi yhtään jos kärsisin koko Desuconin mutta eikös ole sanonta että "Cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä".  :----D Ei siinä, itse en usko että se on nyt ihan pätevä sanonta, Cure Pine oli iloa jos shoecovereita ei lasketa.


Maalaus oli iloa. Rentouttavaa puuhaa varsinkin kun on tarpeeksi iso pensseli, pienellä sitten noita reunoja nyhväsi koska isoon tuli aivan liikaa maalia kerralla.


Kuivumista odotellessa nakkasin päälleni uuden kankaani. Eurokankaan kangas oli liian pinkkiä loppujenlopuksi, joten Ebay to the rescue. Nyt kangas on tarpeeksi vaalea, mutta silti hiukan kiiltävä. Ja ainakaan ei tarvitse miettiä että riittääkö se vai ei, ostin oikein olan takaa kunnon määrän kerrallaan. Cure Pinen kengät opettivat minulle, että shoecoverit tarvitsevat paljon kangasta. Varsinkin kun tällä kertaa kengät ovat polveen asti.



Sitten seurasi sävytys. Pitäähän sitä saada hiukan eloa tuohon vaalenpunaiseen, kun alkuperäisessäkin on  liukuvärjäystä.

Sävytys valmis ja sen jälkeen takapuolen maalaus. Toisella puolella ei ole sävytyksiä ollenkaan, mutta ei siksi että olisin laiska, vaan siksi että figuurissa ei ole toisella puolella myöskään sävytystä. Ja pitäähän sitä hiukan taiteellista vapautta olla, nimittäin etupuolella on enemmän sävytyksiä mitä pitäisi, muuten se olisi näyttänyt kauhealta.

Helpoin tapa saada kaksi saman näköistä siipeä oli laittaa jo tehty väärinpäin, jolloin toinen tulee oikein päin kun alkaa kokoamaan vain alusta loppuun paloja. Eihän tuo homma olisi edes puoliksikaan niin nopeasti mennyt jos ei tuota olisi hoksannut.


Sama homma kuin ensimmäisen siiven kanssa ja Voilá! Toinen siipi kasassa. Pieniä eroja löytyy, mutta eivät ole onneksi niin näkyviä.



Pohjamaali ja sävytys vielä ja siivet alkavat jo olla lähellä loppua. Vielä on tietenkin paljon muuta tekemistä tuohon, mutta ainakin yksi urakka on jo loppusuoralla.

Siinä ovat sitten molemmat kauniisti kädessä.

Tämä oli tältä erää tässä, palailen kirjoittamaan uuden materiaalin kanssa varmaan Mimiconin jälkeen, sillä viikonloppu hurahtaa siellä.